Δικαίωμα στη Λήθη για τους «μαχητές» της ζωής
Γυναίκες και άνδρες που νόσησαν με καρκίνο γυρίζουν σελίδα και αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικά και ασφαλιστικά προϊόντα
Περίπου 2.300.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην Ευρώπη, περισσότερες από 380.000 γυναίκες εμφανίζουν τη νόσο, ενώ στη χώρα μας σύμφωνα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού που καταγράφονται κάθε χρόνο υπερβαίνουν τις 7.000. Όλες αυτές οι γυναίκες, όπως και όλοι οι καρκινοπαθείς που έχουν κερδίσει τη μάχη με τη νόσο, χάρη στη θέσπιση του Δικαιώματος στη Λήθη (Right to be forgotten – RTBF), αποκτούν πλέον το δικαίωμα να «ξεχαστούν» και «μαχητές» να γυρίσουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους αποκτώντας – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις - και πάλι πρόσβαση σε τραπεζικά, δανειακά προϊόντα και προϊόντα ασφάλισης ζωής.
Ισότητα, προσωπική και οικογενειακή γαλήνη
Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 συμπολίτες μας που έχουν δώσει μάχη με τον καρκίνο, με το Δικαίωμα στη Λήθη θα μπορούν να προχωρούν σε αποφάσεις που σχετίζονται με δάνεια και ασφαλίσεις ζωής. Η νέα πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ισότητα για πρώην καρκινοπαθείς, οι οποίοι εφόσον δεν έχουν παρουσιάσει κάποια υποτροπή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα μπορούν να δανειοδοτηθούν και να αποκτήσουν ασφάλιση ζωής που συνδέεται με κάθε είδους δάνειο. Κάτι τέτοιο, διασφαλίζει τόσο την προσωπική τους, όσο και την οικογενειακή τους γαλήνη.
Η Εθνική Ασφαλιστική, σε στενή συνεργασία με άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για τη θεμελίωση του Δικαιώματος στη Λήθη των επιζώντων από καρκίνο.
Με γνώμονα τις ανάγκες και το γενικότερο wellbeing των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, στην Εθνική Ασφαλιστική αποδεχόμαστε τις νέες προκλήσεις και στοχεύουμε στην εξέλιξή μας, αλλά και την κοινωνική συμβολή μας. Είμαστε εδώ για την επόμενη μέρα, μια μέρα με περισσότερη ανθρωπιά και ασφάλεια!