Πώς να προστατεύσεις το σπίτι σου όταν λείπεις διακοπές

Έξυπνες συμβουλές για την οικιακή και την ψυχική σου γαλήνη, όσο θα είσαι μακριά 🏠💼🏖️

Αθήνα, 03 Ιουνίου 2024

Η περίοδος των διακοπών έφτασε, οι πόλεις αρχίζουν σιγά-σιγά να αδειάζουν και τα θέρετρα και τα νησιά να γεμίζουν ασφυκτικά από παραθεριστές που αναζητούν μερικές στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς. Την ώρα όμως που εμείς φτιάχνουμε βαλίτσες και ετοιμαζόμαστε για τις εξορμήσεις μας σε χρυσαφένιες αμμουδιές, θα πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλεια της κατοικίας μας όσο θα είμαστε μακριά.

Το σπίτι μας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυσή μας και για αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προστασία του. Καλό είναι λοιπόν πριν φύγουμε διακοπές να έρθουμε σε επαφή με τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή μας για να μάθουμε αν το σπίτι μας είναι επαρκώς ασφαλισμένο, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται, αλλά και με την περίοδο και το χρονικό διάστημα της απουσίας μας.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια προληπτικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε από μόνοι μας για την ασφάλεια της κατοικίας μας, αλλά και τη δική μας ψυχική ηρεμία:

  • Επενδύοντας εγκαίρως σε ένα «έξυπνο» σύστημα συναγερμού ή παρακολούθησης του χώρου μας, θα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

  • Αποφεύγοντας αναφορές των πλάνων των διακοπών μας στα social media, προστατεύουμε την περιουσία μας από διαρρήκτες. Δεν είναι ανάγκη όλοι να γνωρίζουν ότι το σπίτι μας θα είναι άδειο κατά τις μέρες αυτές.

  • Αν διαθέτουμε αυτόματο σύστημα φωταγώγησης της κατοικίας μας, καλό είναι να μην το απενεργοποιήσουμε όσο θα λείπουμε ώστε να μην διαταραχθεί η αίσθηση της κανονικότητας. Επίσης καλό είναι να αφήσουμε τα φώτα αναμμένα σε σκοτεινά σημεία (π.χ. κάποιο μπαλκόνι).

  • Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως π.χ. κλιματιστικό, τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής κ.ά., καλό είναι να αποσυνδέονται από την παροχή ρεύματος.

  • Μπορούμε να αφήσουμε τα κλειδιά μας σε έναν φίλο ή συγγενή που μένει κοντά, ή ακόμα και σε κάποιον έμπιστο γείτονα, και να ζητήσουμε να έχει τον νου του όσο θα λείπουμε για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

  • Εάν δεν διαθέτουμε φυτά για πότισμα σε βεράντες και μπαλκόνια από κάποιον δικό μας, καλό είναι να κλείνουμε τη γενική παροχή νερού, όταν λείπουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προς αποφυγή βλαβών σε σωληνώσεις/πλημμύρες.

  • Σε περίπτωση που δεν πάμε διακοπές με το αυτοκίνητό μας, καλό είναι να απομακρύνουμε από το εσωτερικό του όλα τα προσωπικά μας έγγραφα.

Στην Εθνική Ασφαλιστική με το Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Full Home και ευρεία γκάμα από πρωτοποριακές καλύψεις για την προστασία του ακινήτου και του περιεχομένου του, φροντίζουμε για την οικιακή και την ψυχική σου γαλήνη.

👉Μάθε περισσότερα και πήγαινε διακοπές για να χαλαρώσεις πραγματικά!

Share it!