Τι είναι η ασφάλιση κατοικίας και πόσο στοιχίζει;

Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για την προστασία της περιουσίας και του προϋπολογισμού μας. 🏠Με 15 ευρώ/μήνα μπορείς να «θωρακίσεις» την περιουσία και την ψυχική σου ηρεμία.

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2024

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για την προστασία της περιουσίας μας, αλλά και του οικογενειακού προϋπολογισμού μας. Σε μια εποχή όπου οι φυσικές καταστροφές και τα απρόοπτα γεγονότα πληθαίνουν, η ασφάλιση κατοικίας προστατεύει το σπίτι μας, «θωρακίζοντας» παράλληλα την ψυχική μας ηρεμία και την οικονομική μας σταθερότητα.

Ένα πακέτο ασφάλισης κατοικίας, ανάλογα με την έκδοση, περιλαμβάνει καλύψεις που αφορούν φθορές και ζημιές οι οποίες μπορεί να προκληθούν στο ακίνητο και στο περιεχόμενό του από διάφορους παράγοντες (π.χ. πυρκαγιά, πλημμύρα, τρομοκρατικές ενέργειες, κακόβουλες πράξεις, κ.ά.). Σε μια πιο πλήρη έκδοση, συναντάμε συνήθως πιο εξειδικευμένες καλύψεις όπως για παράδειγμα την κάλυψη για φυσικές καταστροφές, την κλοπή και την κάλυψη προσωπικής και οικογενειακής αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (π.χ. για τραυματισμούς που μπορεί να συμβούν εντός του ακινήτου).

«Ασπίδα» οικιακής προστασίας

Η ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα, είναι παρεξηγημένη έννοια. Ο περισσότερος κόσμος έχει την αντίληψη ότι πρόκειται για πολυτέλεια, για κάτι που στοιχίζει πολύ ακριβά και δεν έχει άμεση ανταποδοτικότητα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι η έννοια της ασφάλισης βασίζεται στην πρόληψη και στην προστασία από πιθανούς κινδύνους. Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οφείλουμε να προνοήσουμε και να ασφαλιστούμε εγκαίρως, ώστε σε περίπτωση που μας συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός να έχουμε την απαραίτητη κάλυψη.

Στην Εθνική Ασφαλιστική, γνωρίζουμε ότι το σπίτι σου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις και για αυτό, για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας σου προσφέρουμε 15% έκπτωση στα μικτά ασφάλιστρα, για τον πρώτο χρόνο. Παράλληλα, μπορείς να επωφεληθείς της μείωσης στον ΕΝΦΙΑ έως 10% υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου 5045/2023.

Πόσο στοιχίζει η ασφάλιση κατοικίας;

Η τιμή των ασφαλίστρων για την ασφάλιση κατοικίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, την ηλικία και την κατάσταση του ακινήτου, την αξία του και του περιεχομένου του, όπως επίσης και ανάλογα με το πακέτο που επιθυμεί κάποιος να αποκτήσει. Υπάρχουν παρόλα αυτά και εκπτώσεις που συνοδεύουν την ασφάλιση κατοικίας και σχετίζονται με την εγκατάσταση συστημάτων που ενισχύουν την ασφάλεια του χώρου, όπως π.χ. συναγερμός, πόρτα ασφαλείας κ.ά.

Με τα Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας Full Home της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι ανάγκες σου έρχονται σε πρώτο πλάνο, καθώς το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις επιθυμίες και στις δυνατότητές σου. Ενδεικτικά, η ασφάλιση μιας μόνιμης κατοικίας με εμβαδόν 80 τ.μ. στο πακέτο Full Home Advance, στοιχίζει 15 ευρώ/μήνα*, με δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής ή δόσεων (τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων).

Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια αναγκαιότητα για την προστασία της περιουσίας μας και της ψυχική μας ηρεμίας. Γιατί η καλύτερη ασφάλιση είναι αυτή που μας προσφέρει την προστασία που χρειαζόμαστε όταν την έχουμε περισσότερο ανάγκη. Και αυτό κάνουμε πράξη στην Εθνική Ασφαλιστική.

*Η συγκεκριμένη τιμή αφορά το πακέτο Full Home Advance με απαλλαγές και περιλαμβάνει τις εκπτώσεις της εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και έκπτωση 15% στα ασφάλιστρα κάθε νέου συμβολαίου.

Share it!